Natuurpark 'De Broeckgouw' Terug naar overzicht
De gemeente Edam-Volendam ontwikkelt in de Zuidpolder-Oost in Volendam de nieuwe woonwijk ‘De Broeckgouw’. Om het nieuwe woongebied heen komt Natuurpark ‘De Broeckgouw’ te liggen. Het park zorgt voor een zachte overgang van het woongebied naar de landelijke omgeving. Het park bestaat uit twee zones met een eigen identiteit. De zone langst de Zuidpolderzeedijk – de ‘polderzone’ en de zone ten westen van het nieuwe woongebied – de ‘kreekzone’.

Van het plangebied wordt een nulmeting gemaakt.
Het definitieve ontwerp van de 'kreekzone' is gemaakt door Kuiper Compagnons. Van dit ontwerp wordt door Bovisie, een 3D-model gemaakt en een volume berekening.

Binnen de kreekzone zal een voet-/fietspad worden aangelegd dat tevens bereden wordt met voertuigen voor onderhoudswerkzaamheden. Tussen de bebouwing wordt tevens een pad aangelegd dat de ontsluiting vormt tussen de Dijkgraaf de Ruiterlaan en de Zeedijk. Voor deze te realiseren wegconstructies worden zettingsberekeningen en stabiliteitsberekeningen gemaakt.
Naast bovengenoemde berekeningen stelt Bovisie een advies op voor de afwatering van de percelen tussen de kreekzonen en de vrijstaande woningen van de nieuwbouwwijk ‘De Broeckgouw’.

Samenwerking met:
Gemeente Edam-Volendam www.edam-volendam.nl
Locatie
Volendam
Opdracht
Gemeente Edam-Volendam
Diensten
Taken Bovisie
Gemeente Edam-Volendam heeft de volgende werkzaamheden Bovisie uitbesteed.
  • Het imeten van het terrein;
  • Het omzetten van het ontwerp naar een 3D-model;
  • Het maken van een volumeberekening ten behoeve van het grondwerk;
  • Het maken van zettings- en stabiliteitsberekeningen;
  • Het dimensionering van de wegopbouw.
  • Bestek & Aanbesteding